ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


Διάβασέ το »

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ , ΕIΝΑΙ Η ΔΙΟIΚΗΣH ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡAΤΟΣ ΤΟΥΣ !


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ,
ΕIΝΑΙ Η ΔΙΟIΚΗΣH ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡAΤΟΣ ΤΟΥΣ !
               . Όταν γράφαμε τα παραπάνω στην ανακοίνωσή μας (http://agkinekp.blogspot.com/2018/09/blog-post_16.html) καλώντας τον κόσμο του αγώνα και του κινήματος να απέχει από τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια στην εκπαίδευση(ΠΥΣΔ(Π)Ε κλπ) δεν περιμέναμε τέτοια ...ανταπόκριση. Παρεμβάσεις και ΠΑΜΕ στην ΕΛΜΕ Δ. Αττικής όρισαν τις εκλογές του σωματείου την ίδια μέρα(7/11) με τις εκλογές της διοίκησης. Κατάντια!!!
               Δεν είσαι ότι λες, είσαι ότι κάνεις. Μπορεί να δηλώνεις ότι “η ιστορία γράφεται με ανυπακοή ή με πάλη ταξική”, αλλά όχι απλά γίνεσαι υπάκουος στο κάλεσμα ταξικής συνεργασίας και συνδιαλλαγής με το κράτος συμμετέχοντας στις εκλογές του, αλλά σέρνεις και το σωματείο στο βούρκο της συνδιαχείρισης και του κυβερνητισμού.
               Εμείς επιμένουμε, οι εκμεταλλευτές και οι εκμεταλλευόμενοι ποτέ δεν μπορούν να συναποφασίζουν. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με όσους φέρνουν την επίθεση μέσα στο σχολεία. Δεν πέφτουμε στην παγίδα ότι δήθεν συναποφασίζουμε, νομιμοποιώντας έτσι όποια μέτρα περνάνε κάθε φορά. Αντιπαλεύουμε τη λογική της ανάθεσης και αναγνωρίζουμε ότι ο μόνος δρόμος είναι η ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευτικών στους συλλόγους, στις ΕΛΜΕ και τις Γενικές τους Συνελεύσεις.
               Απέναντι σε αυτή την ανάλυσή μας και τη συνεπαγόμενη στάση της ΑΠΟΧΗΣ από τις εκλογές στους διάφορους θεσμούς “συνδιοίκησης”, δεν έχουμε δει γραμμένη καμιά σοβαρή αντιπαράθεση. Ούτε έναν σοβαρό αντίλογο. Αντ’ αυτών λέγονται διάφορες κουβέντες στους συναδέλφους:
·       Αυτοί (σημ. οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ) δεν ενδιαφέρονται για τις υπηρεσιακές μεταβολές στον κλάδο.”Και το λένε αυτοί που συμβάλλουν στην εκχώρηση της αρμοδιότητα αυτής, στην διοίκηση και τα όργανά της. Ας κάνουμε μια αφαίρεση στη σκέψη μας και ας φανταστούμε ότι δεν υπήρχαν αιρετοί. Οπότε; Όποιος συνάδελφος ένιωθε ότι αδικείται θα απευθυνόταν ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, απεύθυνση που, από τη φύση της, έχει DNA συλλογικής δράσης. Η αφαίρεση αυτής της αρμοδιότητας από τις ΕΛΜΕ –Συλλόγους Α/θμιας και η εκχώρησή της στα “μάτια και αυτιά του κλάδου” παράγει συγκεκριμένα -και γνωστά σε όλους μας- αρνητικά χαρακτηριστικά. Έχει επιδράσει στη συνείδηση των εκπαιδευτικών, δημιουργώντας μια κατάσταση πραγμάτων που είναι μείγμα ανάθεσης και ατομικής λύσης. Η απεύθυνση στο σωματείο αντικαταστάθηκε από την απεύθυνση στον αιρετό. Ενισχύοντας ακόμα παραπέρα τη σύγχυση (ας σκεφτούμε πόσοι συνάδελφοι μπερδεύουν τα όργανα αυτά με τα πραγματικά συνδικαλιστικά όργανα ΕΛΜΕ – Διδασκαλικούς Συλλόγους και τι συνέπειες έχει αυτό) και την απαξίωση της έννοιας του συνδικαλισμού και της συλλογικής πάλης. Αντικαθιστώντας την έννοια του αγωνιστή – συνδικαλιστή με την έννοια του παράγοντα… καλοχαιρέτα. Μετατρέποντας τα σωματεία σε ...αυτιά και μάτια των ΠΥΣΔ(Π)Ε!
·       “Δηλαδή αν απέχουμε όπως λένε αυτοί (σημ. οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ), συγκροτούμε κίνημα;” Είναι προφανές ότι η αποχή από τις εκλογές αυτές δεν παράγει αυτόματα κίνημα. Το αντίθετο όμως συμβαίνει: Η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές επιτείνει τη διάλυση και τον αποπροσανατολισμό, δυσκολεύει τη συγκρότηση κινήματος. Η αποχή ανοίγει τη συζήτηση γύρω από το τι είναι κίνημα, τι είναι σωματείο, πώς συγκροτούμαστε οι εργαζόμενοι, πώς νικάμε, τι είναι αστικό κράτος κοκ. Το άνοιγμα αυτών των ζητημάτων είναι ο μόνος τρόπος να πεταχτεί όλη η σαβούρα της συνδιαλλαγής και της αποσυγκρότησης, η σαβούρα που φέρνει ήττες.
·       “Τι θέλουν δηλαδή, να εκλέγονται αιρετοί μόνο από τη ΔΑΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ;”. Η λογική, κάλπη να 'ναι και ότι να 'ναι, έχει δηλητηριάσει τις συνειδήσεις, καταλήγοντας στα όρια του εκλογικού κρετινισμού. Η πραγματικότητα -πρωτόγνωρη για όλους μας-, απαιτεί λίγο παραπάνω ψάξιμο από το “εκλογές - κατεβάζω ψηφοδέλτιο για να καταγραφώ”. Πρέπει να συνοδεύεται από απαντήσεις στα ερωτήματα: Τι καταγράφω; Σε ποια διαδικασία, για ποιο σκοπό; Από μόνο του σαν επιχείρημα είναι επικίνδυνο καθώς υποβαθμίζεται συνειδητά ένα πολιτικό ζήτημα στο επίπεδο της διαδικασίας και της ψηφοθηρίας. Αρνούμενοι να αφήσουν “χώρο” στον κυβερνητικό συνδικαλισμό -αναδεικνύοντας τα τελευταία χρόνια πολλούς αιρετούς-, δεν ανοίγουν όμως το δρόμο για την οικοδόμηση ανεξάρτητου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, χειραφετημένου από το κράτος. Με τη συμμετοχή τους αντιστρατεύονται αυτή την αναγκαιότητα.
               Από τη μεριά μας θα ξανατονίσουμεπως το συνδικαλιστικό κίνημα ή θα συγκροτηθεί με πολιτικούς όρους ή δεν θα συγκροτηθεί. Και πολιτικοί όροι σημαίνει ενίσχυση και ανάπτυξη της πολιτικής αντιπαράθεσης ενάντια στο σύστημα της αστικής τάξης. Αντιπαράθεση στη γραμμή του ρεφορμισμού και της ταξικής συνεργασίας και ενίσχυση του ταξικού και πολιτικού προσανατολισμού του κινήματος. Προβολή της γραμμής της πάλης των τάξεων και των διαμετρικά αντίθετων και ανταγωνιστικών συμφερόντων που υπάρχουν ανάμεσα στους εργαζόμενους και την αστική τάξη. Οι απαιτήσεις του κόσμου της εργασίας τάξης δεν λύνονται μέσα από τη συνδιαλλαγή, τη συνδιαχείριση και τον κυβερνητισμό, αλλά μέσα από τις ταξικές αναμετρήσεις και συγκρούσεις.
Γι αυτό καλούμε ξανά κάθε αγωνιστή συνάδελφο
ü  που έχει τη λογική ότι αυτό το σύστημα και αυτή η αντιλαϊκή πολιτική δεν εξανθρωπίζονται
ü  που έχει τη λογική ότι το κίνημα είναι κάτι διαφορετικό και αντίπαλο από έναν βραχίονα “διόρθωσης” των πολιτικών των κυβερνήσεων (σε συνεργασία μαζί τους)
ü  που αντιλαμβάνεται ότι η αντιλαϊκή καταιγίδα των τελευταίων χρόνων έχει περάσει επειδή ακριβώς έχει ξεδοντιαστεί το πραγματικό κίνημα και έχει αντικατασταθεί από σωματεία παροχής συμβουλών διόρθωσης της κυβερνητικής πολιτικής
ü  που τοποθετεί τον εαυτό του ΕΞΩ από το πλαίσιο αποδοχής και διόρθωσης του συστήματος και “δίκαιης” εφαρμογής της πολιτικής του,
ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ και
να κινηθούμε μαζί ενισχύοντας την κατεύθυνση αυτή μέσα στον κλάδο.
Ø  Όχι μόνο για να μη γίνουμε συνένοχοι, αλλά για να αποτελέσει βήμα διάρρηξης των δεσμών του συνδικαλισμού με το κράτος, ξεκίνημα συγκρότησης κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης.
Ø  Για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της συνδιαχείρισης - συνδιαλλαγής, για να φωτιστεί - αποκαλυφθεί ότι αυτός δεν είναι συνδικαλισμός, είναι η διοίκησή ΤΟΥΣ και το κράτος ΤΟΥΣ !

Διάβασέ το »

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΉΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ





Ø  ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Ø  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ 

            Η εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας για τη διεξαγωγή των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Υ.Σ.) στην εκπαίδευση (ΠΥΣΔ(Π)Ε- ΑΠΥΣΔ(Π)Ε- ΚΥΣΔ(Π)Ε) και την κατάθεση ψηφοδελτίων μέχρι 20/9, αποτελεί κάλεσμα ταξικής συνεργασίας και νομιμοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής.  
            Είναι κομμάτι της επιχείρησης συγκάλυψης-απόκρυψης του ρόλου του αστικού κράτους και των μηχανισμών του, ως όργανα ταξικής επιβολής και κυριαρχίας στον κόσμο της εργασίας.
            Εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο της αστικής τάξης, να συμπληρώνει την ωμή καταστολή και τρομοκρατία ενάντια στον εχθρό λαό, με την κατεύθυνση να ενσωματώσει, να θεσμοποιήσει, να καταστήσει τελικά ακίνδυνη, την αμφισβήτηση, την οργή, την διαμαρτυρία.
u    Μας προσκαλεί να συμμετέχουμε στα Υ.Σ. το υπουργείο παιδείας, που συστηματικά και ασταμάτητα ξεριζώνει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών μαζί με το δικαίωμα της νεολαίας να σπουδάζει, ειρωνευόμενο συχνά-πυκνά τις κινητοποιήσεις του κλάδου.
u    Μας προσκαλούν να συμμετέχουμε οι κυβερνήσεις -σημερινή και προηγούμενες- που σπρώχνουν το λαό στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό μεσαίωνα, παραδίδοντας τον τόπο στους ιμπεριαλιστές, αρπακτικά του πλούτου μας και εμπρηστές των πολέμων.
u    Μας προσκαλεί να συμμετέχουμε το αστικό κράτος που περιστέλλει το απεργιακό δικαίωμα, βγάζει παράνομους τους λαϊκούς αγώνες, εντείνει τη φασιστικοποίηση.
             Αυτοί που με αμέτρητα μέτρα κόβουν κάθε δικαίωμα στην δουλειά, παιδεία, περίθαλψη, σύνταξη, ασφάλιση, κατοικία, ειρήνη, δημοκρατία, που καταστέλλουν και τρομοκρατούν όποιον τα διεκδικεί, παραχωρούν(;;!!) δύο θέσεις στους αιρετούς του κλάδου, στα 5μελή υπηρεσιακά τους συμβούλια και μοιράζουν 5ημερες και 2ημερες άδειες στους υποψήφιους για προεκλογικό αγώνα και 1 ημέρα άδεια στις 7/11 για όσους προσέλθουν στην κάλπη.
           
Σ' αυτό το προσκλητήριο εμπέδωσης της ταξικής “ειρήνης”, της συνδιαλλαγής με το σύστημα και του αφοπλισμού του διεκδικητικού κινήματος των εργαζομένων, πρώτοι και καλύτεροι- οι παρατάξεις(ΣΥΝΕΚ-ΕΡΑ, ΔΑΚΕ, ΠΕΚ-ΔΗΣΥ) μακριά χέρια των αντίστοιχων κυβερνήσεων μέσα στο κίνημα των εκπαιδευτικών. Η διοίκηση είναι ο φυσικός τους χώρος. Εκκολαπτήριο στελεχών για τον κρατικό μηχανισμό και “σκαλοπάτι” για προσωπική ανέλιξη. Τα ρουσφέτια και οι κάθε είδους “εξυπηρετήσεις” τους, αποτελούν την “τροφή” τους για να υπάρχουν, ταυτόχρονα με την κοινή τους προσπάθεια να καθηλώνουν τα σωματεία και τις ομοσπονδίες σε αδράνεια, εμπεδώνοντας στον κλάδο την απογοήτευση, την ανημποριά.
            Δυστυχώς όμως η συμμετοχή στα όργανα αυτά, δυνάμεων που αναφέρονται στο κίνημα και την αριστερά έρχεται να πολλαπλασιάσει τη σύγχυση για το τι είναι συνδικαλισμός, να νομιμοποιήσει αυτά τα κρατικά φερέφωνα και την αντιδραστική πολιτική που εφαρμόζουν.
n Δυνάμεις που ενώ δηλώνουν ότι το σύστημα και οι κυβερνήσεις του, έχουν κηρύξει ταξικό πόλεμο, κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τους θύτες, και μετά καυχιώνται ότι ...τα θύματα προέκυψαν χωρίς παρατυπίες.
n Ενώ το άδικο γίνεται νόμοι και εγκύκλιοι και η αντίσταση είναι καθήκον, οι δυνάμεις αυτές γίνονται σταυροφόροι της ... “διαφάνειας”.
n Ενώ δηλώνουν ότι δεν έχουν ψευδαισθήσεις για τα όργανα αυτά που είναι ιμάντες εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής, “λιπαίνουν” τη λειτουργία τους, βάζοντας την υπογραφή τους σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές που γίνονται με το υπάρχον αντιδραστικό νομικό πλαίσιο. Μάλιστα  κρατούν για τον εαυτό τους διαφορετικό ρόλο από αυτόν που καλούν τους συναδέλφους. Να απέχουν οι συνάδελφοι  από κάθε αξιολογική διαδικασία, ενώ αυτοί(οι αιρετοί) βάζουν ...παύλες και είναι παρόντες, γιατί τους έχει ανατεθεί(από ποιον;) ο ρόλος του ελέγχου. Για να μην αναφερθούμε σε αυτούς που χρησιμοποιούν τον μηχανισμό και τις λειτουργίες του, για να “καθαρίσουν” δήθεν το τοπίο απο αντιδημοκρατικά υποψήφια στελέχη της εκπαίδευσης
n Ενώ ορκίζονται ενάντια στη συνδιαχείριση και στον κυβερνητισμό, συνδιοικούν και συνδιαχειρίζονται στην μικρή “εκπαιδευτική κυβέρνηση” των Υ.Σ. την εφαρμογή της αντιδραστικής πολιτικής της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών τους και αιτούνται αύξηση της συμμετοχής τους σ' αυτά( και 3ος αιρετός).
n Δυνάμεις που σωστά δηλώνουν την εναντίωσή τους, στην “εθνική ενότητα”, στον “κοινωνικό εταιρισμό”, την “κοινωνική συμμαχία” των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ φτάνοντας μάλιστα -λανθασμένα για μας- μέχρι την ...απεργοσπασία, με περισσή ευκολία συμμετέχουν στα κρατικά φερέφωνα, γίνονται συνέταιροι της διοίκησης ...συμπλέοντας αντικειμενικά μαζί τους.
nΔυνάμεις που δηλώνουν ταξικά αδιάλλακτες και δίχως αυταπάτες καθώς είναι με το μέρος των εργατών και όχι με το κεφάλαιο, καταλήγουν να συμμετέχουν στους μηχανισμούς του κράτους του κεφαλαίου. Που ενώ δηλώνουν ότι το σύστημα αυτό δεν μεταρρυθμίζεται αλλά ανατρέπεται, με λεκτικά σχήματα και δημιουργική ασάφεια στα κείμενά τους, επιχειρούν να δικαιολογήσουν την στάση τους.
Δεν θέλουν, δεν μπορούν, δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι:
Δεν είναι συνδικαλισμός! Είναι η διοίκησή ΤΟΥΣ και το κράτος ΤΟΥΣ.
ü  Η συγκρότηση θεσμών συνδιοίκησης-συνδιαχείρισης δεν αποτέλεσε κατάκτηση ούτε επιβλήθηκε από κάποιο κίνημα εργαζομένων -σπουδαστών. Ίσα-ίσα ήταν η υποχώρηση της αριστεράς, η κυριαρχία εντός της, αντιλήψεων για τη δυνατότητα συμφιλίωσης των ταξικών αντιθέσεων μέσω του κράτους, που  αντιμετώπιζε το κράτος ως πεδίο ταξικής πάλης, σαν πεδίο δηλαδή που μπορεί να αλωθεί από τα μέσα και να κυριαρχηθεί βαθμιαία από τις λαϊκές δυνάμεις. Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στην αστική τάξη να διαμορφώσει θεσμούς και μηχανισμούς που θα λειτουργούσαν ως χώρος ανάπτυξης μιας εργατικής αριστοκρατίας. Στοχεύοντας στην εμπέδωση της ταξικής “ειρήνης”, (δηλ. της συνδιαλλαγής με το σύστημα και του αφοπλισμού του διεκδικητικού κινήματος των εργαζομένων). Έτσι –τάχα μου- οι εργαζόμενοι θα συμμετείχαν μέσω των «αντιπροσώπων» τους και θα είχαν –λέει- λόγο στη διοίκηση των επιχειρήσεων. Αυτή η αριστοκρατία θα προσέφερε χρήσιμες υπηρεσίες στην καθυπόταξη των εργατικών αγώνων και συνειδήσεων. Επίσης θα διεύρυνε τις βάσεις στήριξης της αστικής και ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας
ü  Από τη δεκαετία του ’60 σε ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις (ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία κλπ), δημιουργούνται αντίστοιχοι θεσμοί τόσο σε εργοστάσια όσο και στην υπαλληλία στο δημόσιο, ενώ ιδιαίτερη κατεύθυνση υπάρχει στη σπουδάζουσα νεολαία με τα συνδιοικητικά Στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ έστησε τέτοιους μηχανισμούς στα ΑΕΙ-ΤΕΙ (ν. 1268/82) που συνέβαλλε στη διάλυση και αποσυγκρότηση, του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος. Αντίστοιχα υπηρεσιακά συμβούλια στήθηκαν στο δημόσιο (νοσοκομεία, εφορείες, δήμους κ.α.). Αντίστοιχα όργανα στήνονται στον ιδιωτικό τομέα (ΟΚΕ) με τα μέλη της ΓΣΕΕ να συνυπάρχουν μ’ αυτά του ΣΕΒ και της κυβέρνησης. Τα παραπάνω δεν αποτέλεσαν ποτέ αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος και φυσικά δεν ήταν… κατάκτησή του.
ü        Η συμμετοχή τους στα όργανα αυτά έχει σημαντική συμβολή στη “σιγή νεκροταφείου” που έχει επικρατήσει στον κλάδο και στο γεγονός ότι το κίνημα εκφυλίζεται σε “παραστάσεις διαμαρτυρίας” εκπροσώπων ενός συνδικαλιστικού δυναμικού που συνδιαλέγεται με τον αντίπαλο και άρα χτίζει διαύλους (πολιτικούς ή προσωπικούς) επικοινωνίας με αυτόν. Εμπεδώνοντας ακόμα περισσότερο τη σύγχυση ότι η ικανοποίηση ενός αιτήματος δεν έρχεται από το ανέβασμα της αντιπαράθεσης, από τη στήριξη στο λαό, από τη συγκρότηση των εργαζομένων – αλλά από τη σωστή παράθεση πειστικών επιχειρημάτων στους σφαγείς των δικαιωμάτων μας.
ü              Λύσεις στα προβλήματα των εκπαιδευτικών, διέξοδος απο τη βαρβαρότητα που σκεπάζει τη ζωή μας, δεν μπορεί να υπάρξει µέσα στα όρια του καθεστώτος, του κράτους και των των “θεσμών” του που την υλοποιούν. Δεν υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ.
ü              Η λιγότερο η περισσότερο “αγωνιστική”, “ανυπάκουη”, “απείθαρχη”, “αριστερή” κλπ συμμετοχή στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. είναι αντικειμενικά αποδοχή-νομιμοποίηση αυτών των οργάνων κρατικών φερέφωνων. Είναι άρνηση της αναγκαιότητας να γίνουν βήματα χειραφέτησης απ’ τον κρατικό και υποταγμένο συνδικαλισμό και φανερά αναντίστοιχη με τα απαιτητικά και δύσκολα καθήκοντα που θέτει η περίοδος.
ü         Σήμερα, το κύριο καθήκον είναι η συγκρότηση των εργαζομένων στα σωματεία τους ή για να το πούμε πιο σωστά η συγκρότηση των σωματείων σε άλλη βάση, με άλλη ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική συγκρότηση. Καθήκον είναι η οικοδόμηση των όρων και προϋποθέσεων (πολιτικών- οργανωτικών- συνδικαλιστικών) να γίνουν τα σωματεία όργανα πάλης στα χέρια των εκπαιδευτικών. Η συμμετοχή στα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν είναι μια άχρωμη-ουδέτερη διαδικασία αλλά αντιστρατεύεται – ακυρώνει αυτά τα καθήκοντα!
            Όποιος έχει τη λογική ότι αυτό το σύστημα και αυτή η αντιλαϊκή πολιτική δεν εξανθρωπίζονται, όποιος έχει τη λογική ότι το κίνημα είναι κάτι διαφορετικό και αντίπαλο από έναν βραχίονα “διόρθωσης” των πολιτικών των κυβερνήσεων, σε συνεργασία μαζί τους, όποιος αντιλαμβάνεται ότι η αντιλαϊκή καταιγίδα των τελευταίων χρόνων έχει περάσει επειδή ακριβώς έχει ξεδοντιαστεί το πραγματικό κίνημα και έχει αντικατασταθεί από σωματεία παροχής συμβουλών διόρθωσης της κυβερνητικής πολιτικής, όποιος τοποθετεί τον εαυτό του ΕΞΩ από το πλαίσιο αποδοχής και διόρθωσης του συστήματος και “δίκαιης” εφαρμογής της πολιτικής του, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ.
            Να μη συρθεί πίσω από το κυνήγι της ψήφου, αγνοώντας και υποβαθμίζοντας τα πολιτικά ζητήματα που ορίζουν και καθορίζουν αυτή την διαδικασία. Να αναμετρηθεί με  “συνήθειες” χρόνων που η ψηφοθηρία και ο κοινοβουλευτισμός έχουν δηλητηριάσει συνειδήσεις, παίρνοντας διαζύγιο από κάθε μηχανισμό του αντιπάλου, οικοδομώντας την απαίτηση για ολοκληρωτικό διαχωρισμό από το σάπιο κόσμο του. Πετώντας όλη αυτή τη σαβούρα της συνδιαλλαγής και της αποσυγκρότησης που συνεχώς φέρνει ήττες.
            Καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθηγητές δασκάλους, νηπιαγωγούς, μόνιμους και αναπληρωτές
·        να μην υποκύψουν στον εκλογικό κρετινισμό, στην απελπισία και στον αποπροσανατολισμό. Καλούμε όλο αυτόν τον κόσμο που όλα τα προηγούμενα χρόνια έδωσε και δίνει τις καθημερινές του μάχες με κάθε τρόπο, να γυρίσει την πλάτη στις εκλογές αποσυγκρότησης, ταξικής συνεργασίας και νομιμοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής, στις εκλογές του εκμαυλισμού συνειδήσεων, στις εκλογές που διοργανώνει το κράτος για τον εαυτό του και ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΠ ΑΥΤΕΣ!
·        να συνεχίσει το δύσκολο αγώνα της συγκρότησης σωματείων που θα είναι πραγματικά όργανα συζήτησης και δράσης, να δώσει τον αγώνα για την οργάνωση των αντιστάσεων και των διεκδικήσεων κόντρα στη βαρβαρότητα του συστήματος και των δομών του ανάμεσα στις οποίες είναι και τα Κ-ΠΥΣ(Π-Δ)Ε.

Διάβασέ το »